15. prosince 2007

Trolejbusová kalamita
LC - 22:37 | [Kategorie: Aktuality] | odkaz

Dnes došlo témeř k dokonalému ochromení provozu trolejbusů v pardubickém provozu. Někdy po půlnoci začal hořet objekt bývalé TMS na Palackého ulici. Kvůli tomu musel být v trolejích vypnutý proud a na linky 2, 3, 7 a 13 musely vyjet autobusy. Aby toho nebylo málo, tak ráno pravděpodobně nějaký kamion přetrhl trolejový drát v podjezdu na ulici 17. listopadu. Tím pádem musely vyjet autobusy i na linky 1 a 5. Jedinou trolejbusovou linkou s provozem trolejbusů byla asi hodinu pouze linka 11, pak se trolejbusy naštěstí vrátily i na linky 1 a 5 a odpoledne nakonec byly všechny autobusy na linkách 2, 3, 7 a 13 vyměněny za trolejbusy.
Do fotogalerie přibylo několik slibovaných snímků rekonstrukce dispečinku a vrátnice DP. Pokud chcete vidět dočasnou "mobilní vrátnici" udělanou z trolejbusu 361, není nic jednoduššího než kliknout. Kromě toho jsem do fotogalerie přidal 2 fotografie trolejbusů focených večer ze Zelené brány.
A teď také k těm běžným vozům. Nové fotografie přibyly k trolejbusům 305 a 356. Z autobusů dostaly nové snímky vozy čísel 100, 151 a 55.

A abych nezapomněl, několik fotografií z dnešní "kalamity" a pokud něco seženu, tak i ze samotného požáru areálu, přidám zítra, až roztřídím vlastní fotografie a třeba i něco vymámím z kolegy PB :-)

Předcházející příspěvek: Výměna trolejového vedení v Polabinách
Další příspěvek: Požár "Prokopky"

Kategorie

Archiv