6. listopadu 2011

6. narozeniny
LC - 22:58 | [Kategorie: Z provozu] | odkaz

Dnes slaví tyto stránky již 6 let své existence. I když už není tempo aktualizací takové jako dříve, snažíme se stále pravidelně poskytovat pravidelné informace o dění v MHD v Pardubicích a doplňovat aktuální fotografie autobusů a trolejbusů.

Právě proto bych ale dnes rád zaměřil aktualizaci trochu jiným směrem. Z úst cestujících pardubické MHD často zaznívají přání, aby byly na některé linky zakoupeny kloubové trolejbusy. Toho se v nejbližší době nedočkáme, ale rád bych všem dnes dopřál alespoň malou cestu po zbytku České republiky (a také jednu návštěvu Slovenska) a poskytl fotografie kloubových trolejbusů, od pomalu ustupujících, ale stále věrně sloužících trolejbusů Škoda 15Tr, přes nepříliš obvyklé trolejbusy Škoda 22Tr, novější trolejbusy Škoda 25Tr až po nejnovější zástupce Škoda 31Tr SOR, které jezdí našemu městu nejblíže, a to dokonce v dost velkém počtu.

Do sekce Další města bylo přidáno celkem 11 fotografií výše jmenovaných typů kloubových trolejbusů. Konkrétně se jedná o fotografie z Brna, Českých Budějovic, Hradce Králové, Plzně a slovenské Žiliny. Doufám, že alespoň fotografie kloubových trolejbusů, které v ulicích Pardubic jen tak neuvidíme (kromě historického trolejbusu Škoda Sanos 200Tr), všechny návštěvníky potěší.

Předcházející příspěvek: Fotografie z městských slavností
Další příspěvek: Zákaznické centrum DPMP

Kategorie

Archiv