9. dubna 2008

Pokračující kompletace trolejbusu
LC - 20:52 | [Kategorie: Novinky] | odkaz

Dnes se budu na stránkách věnovat jednomu trolejbusu, který jsem (i přes neustálé připomínky některých kolegů) zanedbával. Někteří lidé o tomto trolejbusu třeba vůbec nevědí, jiní vědí, že existuje, ale nevědí, jak to s ním vůbec vypadá. Protože nejsem zaměstnanec DP, nemám k tomuto vozu přístup, takže sám na tom nejsem s informacemi o moc lépe. O kterém trolejbusu je řeč? Přece o historickém trolejbusu 8Tr, který se už téměř 10 let opravuje na hale těžké údržby.

A teď ke konkrétním informacím (nebo spíše věcem, které se dají vypozorovat z fotografií). Na některých jiných webech je uvedeno, že práce pokračují velice pomalu, nebo že se dokonce úplně zastavily. Podle fotografií kolegy 7Tr4 bych si s tím dovolil nesouhlasit. Na druhém snímku je dobře vidět interiér, na kterém se pokročilo opravdu hodně. Trolejbus jsem naposledy viděl někdy v srpnu roku 2006 a od té doby ne, takže nevím, odkdy se nachází v tomto stavu, ale 2. dubna 2008 bylo kompletní obložení stěn vozu a stropu, na podlaze byly položeny krytiny a také byly přišroubovány kostry sedaček. Většinou se interiér kompletuje a sestavuje při renovaci až jako poslední.

Znamená to tedy, že už je trolejbus 8Tr témeř dokončený? Odpověď na tuto otázku sám neznám, proto budu moc rád, když mě někdo z informovanějších kolegů doplní.

Fotografie trolejbusu najdete na této stránce. Nezbývá než doufat, že se u "osmičky" opravdu blýská na lepší časy.

Předcházející příspěvek: Výsledky kampaně DP
Další příspěvek: Nová reklama na a-163

Kategorie

Archiv