Řidiči z DP a jejich osudy

pan Kocourek

Pan Kocourek jezdil již dříve s historickými vozy v majetku PSHŽD. Po shlédnutí reklamy na autobusu 177 se rozhodl, že půjde řídit i k Dopravnímu podniku jako brigádník. Snad mu jeho plány vyjdou.
Fotografie:
pan Kocourek za volantem Sanosu


pan Kačer

Pan Kačer jezdil dříve jako brigádník v DP (ale pouze krátce v roce 2004). Z roku 2004 pocházejí i fotografie pana Kačera z autobusu 91, které pořídil MJ. Poté řízení z rodinných důvodů zanedbával. Protože jeho děti trochu vyrostly, rozhodl se nyní, že se do DP vrátí jako řidič na plný úvazek.
Fotografie:
pan Kačer v autobusu 91
pan Kačer podruhé


pan Kohout

Pan Kohout patřil mezi ty nešťastníky, kteří by jezdili rádi, ale nebyl dost starý na to, aby si mohl řidičský průkaz na autobus (a následně oprávnění na trolejbus) udělat. Časem poznal kolegu MJ, který mu vysvětlil, co všechno práce v DP obnáší. Hned na začátku kampaně nastoupil do kurzů na získání řidičského oprávnění, nyní už jezdí jako řidič s trolejbusem a autobusem. Fotoaparát kolegy MJ zastihl pana Kohouta za volantem trolejbusu 367 a také odpočívajícího u trolejbusu.
Fotografie:
pan Kohout mění kódy
pan Kohout za volantem 367

pan Kohout za volantem 367 podruhé
pan Kohout odpočívá u trolejbusu


pan Netopýr

Pan Netopýr začínal v DP jako zavažeč, takže s autobusem jezdil každou noc po dvoře vozovny už delší dobu. Protože ho ježdění bavilo, nastoupil na pozici řidiče (ale jezdil pouze noční provoz). Tento řidič byl bohužel velice ambiciózní, takže si po určité době založil vlastní podnik, kterým chce DPmP konkurovat. Pan Netopýr je v současné době ředitelem dopravní firmy vlastnící velké množství autobusů a trolejbusů. Na druhé fotografii je vidět jeho kompletní vozový park, který je již připravený na ranní výjezd.
Fotografie:
pan Netopýr před odjezdem s autobusem 99

pan Netopýr a jeho vozovna
 

pan Pelikán

Pana Pelikána od začátku doprava velice zajímala, ze začátku se specializoval na přepravu malých dětí na krátké vzdálenosti. Za provoz nevybíral žádné jízdné, jediné, co mu stačilo, byl dětský úsměv a radostný křik dětí. Po určité době poznal kolegu PŠ, u něhož v autobuse se občas pohybuje. Na Silvestra minulého roku pomáhal kolegovi Šlampovi na nočním provozu B s prodejem jízdenek a hlídal funkčnost tiskárny odbavovacího systému. Tak teď nezbývá než čekat, jestli bude pan Pelikán dalším z těch, kteří rozšíří řady řidičů MHD.
Fotografie:
pan Pelikán působící v dopravě dětí

pan Pelikán pomáhající s prodejem jízdenek

Tady sami vidíte, kolik lidí ovlivnila probíhající kampaň DP na přijímání nových řidičů. Nechcete se k nim přidat?

fotografie řidičů pořídili s jejich souhlasem MJ, PŠ, PB a webmaster