Námraza na trolejovém vedení
1. - 2. prosince 2014


V pondělí 1. prosince 2014 došlo v odpoledních hodinách kvůli poklesu teploty a dešti ke vzniku ledovky a námrazy. Na drátech trolejového vedení se vytvořila souvislá vrstva ledu, kterou trolejbusy nedokázaly překonat. Již v pondělí byly všechny trolejbusy postupně v provozu nahrazeny autobusy, poslední trolejbus skončil svůj provoz ve 22:30 hod. na Slovanech. Poté byly všechny trolejbusy postupně dopravovány tahačem zpět do vozovny, což se definitivně podařilo až v časných ranních hodinách druhého dne.
V úterý 2. prosince nevyjel při ranní výpravě do provozu žádný trolejbus. Autobusové linky 6 a 8 (resp. 26 a 88) byly omezeny a všechny zbývající autobusybyly nasazeny na trolejbusové linky při omezení provozu, na přepravu pro letiště Pardubice posloužil již odstavený autobus Karosa B 931 ev. č. 144. Linky 4, 21 a 27 byly zrušeny úplně. Na všech trolejbusových a výše zmíněných autobusových linkách jezdily autobusy prakticky bez přestávek v nejdelší variantě trasy a řidiči se pravidelně střídali kvůli dodržení bezpečnostních přestávek.
V odpoledních hodinách byly ze sousedního Hradce Králové zapůjčeny 3 autobusy Renault Citybus z roku 1996, které byly ve svém domovském městě již odstaveny, všechny tyto vozy vyjely krátce před 16. hodinou na linku 5.